Zrzuty ekranu
O tej aplikacji
Keep Alive wyśle spersonalizowaną wiadomość SMS do jednej lub większej liczby osób, jeśli nie korzystałeś z urządzenia przez określony czas. Zaprojektowany do stosowania jako urządzenie zabezpieczające dla osób mieszkających samotnie w razie wypadku lub innej sytuacji awaryjnej. Po skonfigurowaniu ustawień nie jest wymagana żadna dalsza interakcja. Android teraz automatycznie usuwa uprawnienia aplikacji, które nie były ostatnio używane. Keep Alive po skonfigurowaniu ustawień nie wymaga żadnej dodatkowej interakcji i może spowodować odebranie Twoich uprawnień, co może uniemożliwić wysłanie alertu. Keep Alive zaprojektowano tak, aby działał tak dyskretnie, jak to możliwe, i zamiast namawiać użytkownika do okresowego otwierania aplikacji, należy oczekiwać wyłączenia tego zachowania. W najnowszej wersji Androida opcja ta nosi nazwę „Wstrzymaj aktywność aplikacji, jeśli nie jest używana” i można ją znaleźć na ekranie informacji o aplikacji Keep Alive.